Al Gore rastaje se od supruge Tipper nakon 40 godina braka



BIVŠI američki potpredsjednik i nobelovac Al Gore rastaje se od supruge Tipper nakon 40 godina braka. Vijest je potvrdio njegov glasnogovornik Kalee Kreider nakon što je Associated Press objavio dio e-maila koji je kružio među prijateljima para. U njemu piše da su Al i Tipper donijeli "zajedničku odluku koju oboje podupiru, nakon dugog i pažljivog razmatranja". Zasad nisu poznati detalji oko prekida bračnog para Gore, kao niti zašto su se odlučili na razvod nakon 40 godina braka.

Al i Tipper održavali su imidž sretnog bračnog para tijekom 1990-ih kada je Al Gore bio potpredsjednik u administraciji Billa Clintona. Tadašnji je američki predsjednik bio usred preljubničkog skandala kada su se otkrile njegove izvanbračne veze, uključujući i onu s Monicom Lewinsky. Al Gore se 2000. godine natjecao u utrci za predsjednika te je na Demokratskoj predsjedničkoj konvenciji razmijenio dug i strastven poljubac sa suprugom, što je izazvalo nemalu pozornost tamošnje javnosti. U više je navrata isticao kako voli svoju suprugu "cijelim srcem još od srednjoškolske maturalne večeri".

Al Gore se nakon političke karijere nastavio baviti ekološkim aktivizmom, upozoravajući na opasnosti od globalnog zatopljenja. 2007. godine bio je jedan od dobitnika Nobelove nagrade za mir s dokumentarnim filmom "Neugodna istina" koji je prikazivao moguće posljedice promjene klime.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.