"Znam tko će dobiti Oscare: ´American Sniper´ nema nikakve šanse"

Foto: Facebook

HARVARDSKI student Ben Zauzmer iz Pennsylvanije, tvrdi da može s velikom preciznošću predvidjeti tko će ove godine odnijeti kući Oscare na dodjeli koja se održava ove nedjelje, 22. 
veljače. Zauzmer, inače stručnjak na području statistike, pomoću svojeg izračuna koji se bazira na kompliciranom matematičkom modelu, objavio je prognozu za Oscare i prošle godine i pogodio 75 posto imena. 
 
Svoj izračun temelji, između ostaloga, i na analizama rezultata Zlatnog globusa, SAG i BAFTA nagrada, ali i na recenzijama sa servisa kao što je Rotten Tomatoes. 
 
"Ove će godine Oscara za najbolji film dobiti 'Birdman', najboljim glumcem bit će proglašen Eddie Redmayne za ulogu u filmu 'Teorija svega', a Julianne Moore će za ulogu u filmu 'Still Alice' dobiti Oscara u kategoriji za najbolju glumicu", rekao je Zauzmer za Boston Globe.
 
Za najboljeg redatelja Zauzmer predviđa da će biti proglašen Alejandro Gonzalez Iñárritu ("Birdman"), za najboljeg sporednog glumca J. K. Simmons ("Whiplash"), a za najbolju sporednu glumicu Patricia Arquette ("Boyhood"). U kategoriji za najbolji originalni scenarij harvardski student predviđa pobjedu "Birdmana", a za najbolji adaptirani scenarij pobjedu filma "The Imitation Game".
 
Najboljim animiranim filmom bit će, tvrdi Zauzmer, proglašen film "How To Train Your Dragon 2", a nagradu za najbolje vizualne efekte odnijet će "Interstellar". Smatra da će film "The Grand Budapest Hotel" dobiti Oscara za najbolju scenografiju, kostimografiju i šminku.
 
Od svih navedenih najviše je uvjeren u pobjedu Julianne Moore, kojoj je dosad Oscar izmaknuo pet puta - daje joj čak 84,4 posto šanse. "Birdmanu" daje 39,9 posto šanse, a filmu "Boyhood" 21,9 posto. Tvrdi da filmovi "American Sniper", "The Theory of Everything" i "Selma" nemaju nikakve šanse da dobiju Oscara za najbolji film unatoč tome što su, po mnogima, favoriti.
 
Ostala njegova predviđanja možete pogledati ovdje.
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.