Zmajska pivovara među 10 najboljih na svijetu

Foto: Facebook

NEKI su već imali priliku isprobati proizvode Zmajske pivovare, ali možda im je promakao podatak da se ova hrvatska pivovara našla među deset najboljih novih pivara u svijetu.

Valja spomenuti i da je u ovom slučaju riječ o konkurenciji od čak 3800 svjetskih tvrtki, a posebna je čast to što se radi o izboru prestižnog portala Ratebeer gdje možemo pronaći ocjene gotovo svakog piva koje postoji.

"Dragi zmajoljupci! S ponosom prenosimo rezultate sa ratebeer.com . Proglašeni smo devetom najboljom novootvorenom pivovarom u svijetu za 2014. Između 3800 registriranih pivara u 2014. biti u prvih 10 nama nije mala stvar. Hvala vam svima na velikoj podršci proteklih mjeseci", stoji na Facebook stranici Zmajske pivovare.

U top 10, uz Zmajsku pivovaru našli su se i norveški 7 Fjell Bryggeri, njujorški Other Half Brewing, engleski Burning Sky, poljski Doctor Brew dok se na prvom mjestu našao španjolski Edge Brewing.

"Andrej Čapka i Bojan Pap otvorili su svoja vrata, napokon, u rujnu 2014., nakon niza problema s dostavmo opreme te tako dali puni zamah dugoočekivanoj kraft revoluciji. Njihova se piva isplatilo čekati jer i Pale Ale i Porter pokazali su se kao piva visoke kvalitete s tim da je Porter dospio i u naš top 15 za 2014.", stoji u opisu.

U svakom slučaju, ovo je velik uspjeh za mladu hrvatsku mikropivovaru, a u planu su i nove vrste piva koje će, nadamo se, također oduševiti ne samo domaće već i svjetske pivopije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.