Vraća se The Who?

Screenshot: YouTube

OSNIVAČ i pjevač legendarnog britanskog rock benda The Who Roger Daltrey najavio je u razgovoru za časopis NME mogućnost da se on i gitarist benda Pete Townshend ponovno ove godine naći kako bi snimili album.

"Pete ima stotine pjesama, jedino pitanje je hoćemo li ih iskoristiti. On želi snimiti album, a ja sam uvijek spreman za pokret. Vidjet ćemo. Nikada ne znam što ću sljedeće raditi, ali ne vidim razlog zašto ne bismo snimili album. Glas mi je još uvijek u dobroj formi. Sluh možda nije, ali glas je", rekao je Daltrey.

Bio bi to njihov 12. album po redu te prvi nakon albuma iz 2006. "Endless Wire".

Daltrey, koji je pokrovitelj godišnjeg koncerta "Teenage Cancer Trust" (Zaklade za tinejdžere oboljele od raka) u Royal Albert Hallu od 2000., kazao je da Townshend i on neće nastupati na gažama ove godine kao što su to radili prethodnih 14 godina. Negirao je i da će upravo oni popuniti raspored 29. ožujka na koncertima koji će se održavati kroz cijeli tjedan u Royal Albert Hallu.

No, Daltrey je najavio mogućnost nastupa s bivšim gitaristom benda Dr. Feelgood Wilkom Johnsonom, s kojim je nedavno snimio album. Njihov album "Going Back Home" izaći će 10. ožujka, a duo će jednokratno nastupiti u londonskoj koncertnoj dvorani Shepherd's Bush Empire 25. ožujka.

"Wilko i ja ćemo zajedno nastupiti 25. veljače, no kao što vjerojatno znate, Wilko ima neizlječivi rak gušterače pa ne možemo napraviti dugoročne planove kad su u pitanju nastupi. Njegov tumor je veličine grejpfruta i povećava se svaki dan. Ako ostane s nama, a nadajmo se da hoće, smislit ćemo nešto", rekao je Daltrey.

Vezano uz sam album, Daltrey se prisjetio kako su on i Johnson na njemu radili četiri godine, no da "nikako nije nastajao iz ovih ili onih razloga". Kada je Wilku dijagnosticiran rak, Daltrey mu je rekao: "Pjevat ću što god želiš, no idemo ga snimiti".

Daltrey je album opisao kao "sjajnu ploču s jako dobrim pjesmama", koji se vraća na stvari koje je radio 60-ih, no s brzim trominutnim R&B pjesmama. "Nema sranja, samo dobre pjesme", dodao je.

Vezano uz 50. godišnjicu benda The Who koja se obilježava ove godine, Daltrey je istaknuo da nije razmišljao o tome kako će je obilježiti.

"Mislili smo da nećemo trajati ni tjedan dana, a kamoli 50 godina. To smo bili mi – The Who, prekidali smo nakon svakog nastupa", rekao je.

Među bendovima koji će nastupiti na godišnjem koncertu "Teenage Cancer Trust" u Royal Albert Hallu su i The Cure, koji su posljednji put tamo nastupili 2006. Dobiti ih da ponovno nastupe i nije bio najlakši zadatak.

"Robert Smith ne odgovara na e-mailove", našalio se Daltrey požalivši se kako je teško dobiti pjevača tog britanskog benda. "Robert živi iza ugla, a unatoč tome nikad ga nisam vidio u svom susjedstvu".

Daltrey se prisjetio The Cureove svirke iz 2006., s komentarom da je njihov trosatni nastup bio "jednostavno magičan".

Kao izvođači na koncertima koji će se održavati kroz cijeli tjedan u Royal Albert Hallu najavljeni su i Ed Sheeran, One Republic i Paolo Nutini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.