Vodič kroz SHARE konferenciju u Beogradu



U ČETVRTAK počinje druga po redu SHARE konferencija koja će se održati u beogradskom Domu Omladine te na nekoliko alternativnih lokacija u gradu. Centralna tema dnevnog dijela programa je digitalni aktivizam. Tijekom tri dana trajanja Share će ugostiti preko stotinu predavača koji će s posjetiteljima razmjenjivati iskustva i znanja iz područja novih medija i tehnologija. U okviru noćnog programa nastupit će brojni umjetnici koji su bitno utjecali na razvoj suvremene glazbe.

Tržnica razmjene


Ispred ulaza u dvoranu "Americana" bit će postavljena "Tržnica razmjene", mjesto na kojem je svatko slobodan ostaviti ostaviti jedan predmet koji bi volio podijeliti s drugima, a za uzvrat uzme neki drugi. To mogu biti knjige ("Otvorena biblioteka" u suradnji sa Ghoete-gerilom), kreacije umjetnika (fotografije, crteži, glazba na različitim nosačima zvuka), ali i razni drugi predmeti koji će simboliku dobiti ovisno u čijim rukama završe.

Raspored predavanja/centralizirani sistem informiranja


Kako bi se spriječila prekomjerna upotreba prirodnih resursa, SHARE konferencija teži  digitalnom sistemu informiranja uz minimalnu količinu tiskanog materijala.

Na adresi www.shareconference.net/satnica osim standardne web/html, dostupne su i .pdf/google calendar verzije satnice koju svi mogu pohraniti na svoja prijenosna računala za slučaj da ostanu bez internet veze, kao i linkovi službenih IOS i Android aplikacija "SHARE2" koje osim satnice pružaju i pregršt drugih informacija vezanih za konferenciju i programe. Osim toga, na brojnim ekranima i projekcijama po cijelom Domu Omladine, posjetitelji će biti informirani o slijedećim predavanjima kao i eventualnim izmjenama u programu. Sve promjene su centralizirano ažurirane za sve platforme.

Kao alternativa digitalnom informiranju, u prizemlju Doma Omladine bit će postavljen "uradi sam" info centar sa dva printera na kojima će posjetitelji moći isprintati raspored programa za koje su zainteresirani.

Narukvice – zamjena vauchera

SHARE narukvica omogućava sudjelovanje na dnevnim i noćnim programima SHARE konferencije. Svi koji su ih osvojili putem natječaja dobili su e-mail sa vaucherom koji se mijenja za narukvicu na pultu u prizemlju Doma Omladine i to u terminima:

Srijeda 25.4. 12-19h (dan pred konferenciju)
Četvrtak 26.4. 9-19h
Petak 27.4. 10-19h
Subota 28.4. 10-19h

Zbog ograničenog kapaciteta prostora u kojem se održavaju programi i činjenice da će neka predavanja i nastupi biti popunjeni, prioritet pri ulasku će imati oni koji dođu ranije.

Šablone za majice


Tijekom natječaja za SHARE narukvice mladi dizajneri su slali interesantna grafička rješenja za angažiranu uličnu umjetnost na teme kao što su transparentnost, slobodan internet i protok informacija. Od izabranih rješenja napravljene su šablone za auto-lak, pa će ih u predvorju Doma Omladine svi posjetitelji moći besplatno aplicirati na svoju odjeću. Pozivamo sve posjetitelje Sharea da ponesu neku izlizanu jednobojnu majicu ili staru traper jaknu i naprave od njih atraktivan komad odjeće s porukom koja mijenja svijet.

Prijenosi konferencije na Internetu

Svi zainteresirani za predavanja i programe SHARE konferencije koji nisu u mogućnosti da im prisustvuju u Domu Omladine moći će ih pratiti uživo preko interneta na adresi www.shareconference.net/live, a nakon konferencije bit će dostupne snimke većine predavanja, kao što je bio slučaj i prošle godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.