Vjenčali se Gandalf i Dumbledore

Foto: Planting Peace/Huffington Post

DVOJICA slavnih čarobnjaka, Gandalf i Dumbledore, našla su se ove nedjelje na istom mjestu zbog prilično zanimljivog razloga - da stupe u brak.

Dakle, Gandalf Bijeli iz "Gospodara prstenova" i profesor Albus Dumbledore iz "Harryja Pottera" postali su supružnici prije dva dana i to ispred Kuće jednakosti koja se, obojena u dugine boje, nalazi ravno ispred sjedišta zadrte anti-gay skupine, baptističke crkve Westboro u Topeki u Kansasu.



Do realizacije braka između Gandalfa i Dumbledorea došlo je nakon što je autorica "Harryja Pottera" J.K. Rowling upravo to predložila na Twitteru na što su joj iz Westbora odgovorili da će, ako do tog braka dođe, oni prosvjedovati protiv njega. To internetsko prepucavanje navelo je osnivača Plating Peacea, neprofitne humanitarne organizacije koja se prije dvije godine namjerno uselila u Kuću jednakosti baš na spomenutom mjestu, da stvarno i organizira vjenčanje.

"Iako je sve bilo podcrtano zabavom i veseljem, svi su na neki način bili svjesni poruke suprotstavljanja mržnji ljubavlju i suosjećanjem. Toliko nas je ljudi podržalo i bilo je divno vidjeti ih kako se okupljaju na vjenčanju i prenose poruku. Ovo je vjenčanje bilo način da se suprotstavimo negativnim porukama WBC-a i da pokažemo mladima u LGBTQ zajednici da imaju podršku. Željeli smo im pokazati da mogu biti ono što jesu i slaviti ljubav, suprotstaviti se mržnji čak i gledajući ravno u lice zadrtosti", kazao je osnivač i predsjednik Aaron Jackson.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.