Tvrdnje bivšeg menadžera Michaela Jacksona: Mafija ga je planirala ubiti

Foto: Guliver Image/Getty Images

KONTROVERZE koje okružuju naglu smrt Michaela Jacksona bogate su i razne.

Ali, teško da se ijedna može usporediti s tvrdnjama koje su sad iznesene u knjizi baziranoj na dnevnicima i privatnim snimkama bivšeg menadžera kralja popa, Franka DiLea.

DiLeo, koji je inače u Scorsesejevom klasiku "Dobri momci" ("Goodfellas") igrao ulogu Tuddyja Cicera, bio je zadužen za Jackovu karijeru na vrhuncu njegove slave '80-ih. Preminuo je 2011. godine od komplikacija nakon operacije srca.

A prema pisanju New York Posta, DiLeo je ostavio velik broj tekstova i snimki u kojima je pričao o Jacksonu. Sve to kompilirano je posthumnu biografiju "DiLeo: Sve ću objasniti", koju je napisao njegov bivši poslovni partner Mark Lamica. U njoj Lamica piše da je DiLeo tvrdio da mafija planira ubiti Michaela Jacksona - i kako ih je on uspio zaustaviti. Također, puno je govorio o mijenjanju Jacksonova izgleda.

Lamica je kazao: "Michael je Franku preko telefona rekao da ne može podnijeti da vidi lice svojeg oca kad pogleda u ogledalo. Frank mu je kazao da mora prestati mijenjati svoje lice jer postaje neprepoznatljiv svojim fanovima". Lamica tvrdi i da će se u knjizi naći detalji o dogovorima oko ranča Neverland te prozivanje onih ljudi iz industrije za koje je DiLeo smatrao da su ga izrabljivali. 

Datum izlaska knjige još nije potvrđen. Glasnogovornik Jacksonovih nije se oglasio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.