Trump mijenja pravila zbog Jenne Talackove: Od sada se mogu natjecati i transrodne žene

JENNA TALACKOVA promijenila je uvjete sudjelovanja na izboru za Miss Universe. Iako su dosad samo žene mogle sudjelovati na izboru, odsad će to moći i transrodne žene. Odvjetnici već rade na promjeni pravila, koje će onda odobriti Donald Trump i NBC, piše Huffington Post. Ove vijesti stižu tjedan dana nakon što su organizatori zabranili Jenni da se natječe za Miss Universe Kanade jer je imala operaciju promjene spola.

Nakon što su je odbili, organizacija GLAAD zamolila je organizatore izbora za Miss Universe da ponovno razmisle o slučaju. "Našu odluka da se transrodne žene priključe izboru dugujemo dugim raspravama s GLAAD-om. U našoj tradiciji je da poštujemo jednakosti i ovo je nešto što uzimamo jako ozbiljno", izjavila je Paula Shugart, predsjednica organizacije za izbor Miss Universe.

"Svima bi trebalo biti dopušteno da sudjeluju u svim aspektima društvenog života. Ovo je jako dobra vijest", rekla je Mara Keisling, direktorica američkog centra za jednakost među rodovima. Neki smatraju kako ovu odluku treba gledati s više aspekata te razmisliti koliko izbor ljepote zapravo pomaže ženama da se osjećaju moćnije i samosvjesnije.

Da podsjetimo, Jennu su izbacili iz natjecanja jer je imala operaciju spola prije četiri godine. "Samo sam se željela natjecati. Ja sam žena. Nisam željela nikakav specijalan tretman, samo sam htjela da mi daju priliku da se natječem", rekla je Jenna tada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.