Toplinski val stigao u Hrvatsku: Javite nam kako se borite protiv vrućine

Foto: Splash

NAJAVLJENI toplinski val stigao je u našu zemlju, a temperature zraka tijekom dana u većini zemlje popele su se iznad 30 stupnjeva. Većina građana iznimno teško funkcionira na ovim temperaturama, posebice jer je i noću iznimno vruće.

Na svim mjernim postajama temperatura je viša od 30 stupnjeva Celzijevih, osim na Zavižanu, vrhu Biokova, u Komiži, Malinskoj i Puntijarki.

Najvišu temperaturu DHMZ je izmjerio u Kninu i na Mljetu, trenutna temperatura zraka tamo iznosi čak 36 stupnjeva. Osijek grije 35 stupnjeva Celzijevih, a većina gradova mjeri između 32 i 35 stupnjeva.

Vrućina se treba čuvati, posebice ako imate zdravstvenih problema. Borba s vrućinom može biti jako teška, a njeno podnošenje još teže.

Prognoza osjeta ugode Državnog hidrometeorološkog zavoda pokazuje ono što i sami osjećamo - uopće nam nije ugodno. Kad je riječ o odjeći, preporučuje se što manje, to bolje. Ako si možete priuštiti da dan provedete bez odjeće, svakako to i učinite. Ako si pak to ne možete priuštiti, nemojte mrziti one koji mogu.

Klima uređaji, hladan tuš, lubenice iz hladnjaka, odlazak na kupanje na neki bazen, rijeku ili jezero samo su neke od metoda borbe protiv vrućina. Naravno, svaka nova metoda je dobrodošla, a fotografije svoje borbe protiv vrućine šaljite nam na foto@index.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.