"Teatar poezije" uz Petra Gudelja: Ja sam posvećen Zagrebu otkad postojim



U MUZEJU Mimara sinoć je održana večer "Teatar poezije" u okviru Zagrebačkih posveta, po autorskoj zamisli i režiji Gorana Matovića.

U živoj dionici Zagrebačkih posveta poznati umjetnici grade scenski portret velikog pjesnika udjelom govora glumaca, glazbom i filmom. Sinoć su tako scenski portret hrvatskog pjesnika Petra Gudelja gradili Vesna Tominac Matačić, Siniša Ružić, Vedran Mlikota, Goran Matović i glazbeni duo Olovni ples.

"Ja sam Zagrebu posvećen otkad postojim, a je li Zagreb meni, to ne znam", rekao je pjesnik Petar Gudelj, dok je književnik Ivan Lovrenović u najavi teatra poezije pokušao naći razlog zbog kojeg Petar Gudelj nije integriran u hrvatsku književnost.

"Ima hrvatska književnost, osim Andrića, i drugih recentnijih primjera u kojima je vidljivo kako je nesposobna integrirati pisce zato što su poetički ili samo po građanskoj biografiji drukčiji. Tko je za hrvatsku književnost Petar Gudelj, autor fascinantnoga pjesničkog opusa, jednog od najosebujnijih i pjesnički najsamosvojnijih u cijelome hrvatskom pjesništvu 20. stoljeća?", zapitao se Lovrenović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.