Sud u Srbiji traži od Štulića 3000 eura za nastavak spora s izdavačem Plato Books

Screenshot: YouTube

NAKON što je 2013. godine Branimir Štulić optužio beogradski Plato Books za dodatno tiskanje njegovih knjiga (a radi se o prijevodima djela antičke književnosti na srpski jezik) bez njegove dozvole i tražio da mu izdavač isplati 75.000 eura, pravosudnim je postupkom sad odlučeno da Štulić mora platiti 3000 eura za parničke troškove u navedenom sudskom sporu, prenosi Kurir.
 
Štulić bi mogao izgubiti spor s kućom Plato Books zbog kršenja autorskih prava ako taj iznos ne plati, a sud je tu odluku donio na temelju činjenice da Štulić nije srpski državljanin.
 
Ako iznos ne podmiri i sudu ne dostavi dokaz o izvršenoj novčanoj transakciji, tužba će se smatrati povučenom.
 
Štulić je na ovo uložio žalbu.
 
"Sudac Višeg suda je Branimira proglasio stranim državljaninom i naprasno donio rješenje da u roku od 15 dana uplati 3000 eura na račun kaucije iako mu u važećoj osobnoj iskaznici Nizozemske piše da ima jugoslavensko državljanstvo, a podsjetimo se da je Srbija jedina prihvatila sukcesiju naspram bivših republika SFRJ. Štulić niti je uzeo nizozemsko državljanstvo niti ima nizozemsku putovnicu. Sudac zanemaruje i nepobitnu činjenicu da su se obje stranke u ugovoru složile da u slučaju spora bude nadležan sud u Beogradu", kaže Štulićev glasnogovornik Zoran Živković, javlja Kurir.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.