Što to jedu astronauti? Čini se da im hrana tamo gore baš i nije nešto

Foto: Twitter

UNATOČ impresivnim uspjesima, čini se da NASA još muku muči s jelovnicima za svoje astronaute. Ili nam se možda samo tako čini jer bismo očekivali da astronautski meni izgleda puno (ako ništa drugo) drugačije od našeg. No, nije baš tako. NASA-in astronaut Terry Virts pohvalio se jednim svojim obrokom na Twitteru, a kao što možemo vidjeti iz priloženog, radi se o tortilji s pljeskavicama, senfom, umakom do rajčice i sira iz tube. "Vrlo ukusno!", napisao je Virts pored fotografije.
Iako ne izgleda tako, ovaj je "spaceburger" zapravo i dobar s obzirom na sve ono što su astronauti inače jeli. Gagarin meso iz tube, a nešto kasnije astronauti su jeli i specijalnu zamrznutu hranu koja je uskoro izbačena iz menija jer je ocijenjena kao neukusna i teška.
 
Sredinom 60-tih godina astronautski se meni znatno popravio pa su u svemiru, između ostaloga, astronauti mogli uživati u koktelu od račića, piletini s povrćem i pudingu od karamele. Danas, prije odlaska na Međunarodnu svemirsku postaju, astronauti testiraju namirnice od kojih je većina potpuno ili djelomično dehidrirana kako bi se spriječilo kvarenje.
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.