Što godina dana pješačenja napravi čovjeku

Screenshot: Vimeo

CHRISTOPH REHAGE 2008. godine pješačio je Kinom te tako prošao više od 4500 kilometara.

Čitavo to vrijeme pustio je da mu raste brada i kosa, a svaki dan se snimao da bi na kraju sve sklopio i timelapse video koji upravo osvaja svijet. "Nakon jedne godine planina i pustinja shvatio sam...Izrasla mi je duga brada", objašnjava Rehage na početku videa koji je nazvan "Najduži put".

The Longest Way 1.0 - walk through China and grow a beard! - TIMELAPSE from Christoph Rehage on Vimeo.

Rehage je 2007. smislio ludi plan: hodati od Kine do rodne Njemačke. To mu nije uspjelo, ali njegovo je putovanje počelo 9. studenog te godine, na 26. rođendan, a završilo u Ürümqiju 4500 km dalje godinu dana kasnije. Putem je prolazio kroz sve vremenske prilike, što se jako dobro vidi u videu u kojem je skupljeno više od 1400 fotki od ukupno 30.000 koje je snimio na svojem putovanju.

Ono što ga se najviše dojmilo su reakcije ljudi: "Jebeno volim kad mi ljudi kažu da će slijediti svaki svoj san i pritom kao da mi mašu dok se žure izaći kroz vrata. Voziti bicikl kroz Aziju. Hodati kroz Africu. Preseliti se u Kinu. Upisati se u program razmjene. Dati otkaz i naći novi posao. Kupiti fotić i početi fotkati. Volim stvari koje dolaze iz srca", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.