Stigla kraljevska beba: Kate rodila djevojčicu

Foto: JLP

KATE, vojvotkinja od Cambridgea, rodila je kćer u 8.34 ujutro po lokalnom vremenu, izvijestila je Kensingtonska palača. U priopćenju objavljenom na Twitteru piše da su i majka i beba dobro, te da su o rođenju drugog djeteta princa Williama i vojvotkinje Kate obaviješteni svi članovi kraljevske obitelji, uključujući kraljicu Elizabetu. 

"Beba je teška 3713 grama. Vojvoda od Cambridgea bio je prisutan na porodu", otkrili su iz palače.

Glavno pitanje u javnosti nakon rođenja djevojčice jest kako će se zvati, a nakon rođenja sina, Kate i William su javnost pustili da dva dana nagađa o imenu prije nego su otkrili da se mališan zove George. Dječak će u srpnju navršiti dvije godine, a dok su majka i otac u bolnici, on je doma gdje na njega pazi dadilja Maria Borrallo.

Na rođenju kćeri kraljevskom paru na Twitteru je čestitao i britanski premijer David Cameron: " Čestitam vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea na rođenju kćeri. Presretan sam zbog njih".

Supruga princa Williama primljena je u subotu ujutro na odjel za porode u bolnici Saint Mary u Londonu.

"Vojvotkinja od Cambridgea primljena je u bolnicu Saint Mary u Londonu u ranoj fazi trudova", piše u priopćenju iz londonske rezidencije prinčevskog para.

Kate i William napustili su zajedno Kensingtonsku palaču automobilom kako bi došli do krila Lindo bolnice u kojem se nalazi odjel za porode gdje je vojvotkinja već rodila prvo dijete, princa Georgea, 22. srpnja 2013.

Jednako kao i za rođenje princa Georgea, William bi trebao biti uz Kate tijekom poroda koji će se odvijati pod nazdorom opstetričara Guyja Thorpe-Beestona.

Novo dijete bit će četvrto u liniji nasljeđivanja britanske krune, nakon brata Georgea, oca Williama i djeda princa Charlesa. Williama je u istoj bolnici rodila pokojna princeza Diana 1982. godine.

Ne zna se spol djeteta no kladioničari ulažu na djevojčicu, a kad je riječ o izboru imena najbolje stoji Alice, a slijede Elizabeth, Charlotte i Victoria. Ako bi ipak bio dječak, za kladioničare je favorit ime James, a zatim Arthur. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.