Sreća u nesreći: Stijena onesvijestila vozača, putnik preuzeo volan i spasio ostale



NESVAKIDAŠNJA nesreća dogodila se ove subote u Srbiji kad je na autobus pun putnika koji su se vraćali s odmora u Turskoj pala stijena dok su se vozili Sićevačkom klisurom. Brza, no i prilično i hrabra reakcija jednog putnika autobusa turističke agencije iz Novog Pazara spriječila je još veću tragediju. Nakon što je vozač ostao bez svijesti, putnik Srđo Stolić u posljednji je trenutak zgrabio volan i tako spriječio pad autobusa u provaliju.

"Velika je sreća da u tom trenutku nije bilo automobila i kamiona iz suprotnog smjera. Autobus je krenuo prema provaliji, prema rijeci Nišavi. U tom trenutku, kada je prešao na suprotnu stranu puta i udario u zaštitnu ogradu, reagirao je putnik Srđo Stolić, koji je preuzeo volan i nekako uspio zaustaviti autobus prije sletanja u provaliju", rekao je za Blic putnik Aleksandar Jokić.

Vozilom hitne pomoć 36-godišnji vozač autobusa prevezen je u bolnicu u Nišu. Zbog teških ozljeda izgubio je puno krvi, slomio je rame i ključnu kost te su mu ustanovljene i ozljede unutarnjih organa. Putnici su nakon policijskog očevida do Novog Pazara prevezeni drugima autobusom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.