"Slutty Wednesday": Američki školarci protestirali protiv konzervativnih zakona o odijevanju



GOTOVO 100 učenika jedne od najcjenjenijih američkih srednjih škola ove je srijede odlučilo protestirati protiv školskog zakona o odijevanju.

U sklopu dana kojeg su nazvali "Slutty Wednesday" ("droljasta srijeda") učenici su se odlučili pobuniti protiv strogih pravila odijevanja u srednjoj školi Stuyvesant na Manhattanu te doći odijeveni po svojoj volji. Dječaci su poručili da je školska politika, prema kojoj djevojke ne smiju nositi suknje kraće od duljine vlastitih ruku dok su opuštene uz tijelo, moraju imati pokrivena ramena i donja leđa te im ne smije izvirivati donje rublje, uvredljiva iz više razloga, ali i stoga što podrazumijeva da su oni samo "napaljeni tinejdžeri" koji se ne bi znali kontrolirati da vide malo gole kože.

Pravila odijevanja uvedena su ove jeseni, a osim već spomenutog, učenici ne smiju nositi niti majice s natpisima i crtežima koji su "neukusni", javlja New York Post. "Naporno radimo i škola bi trebala imati veze samo s učenjem. Odjeća nije bitna", izjavila je učenica koja je od jeseni na razgovor kod ravnatelja zbog nepriličnog odijevanja bila pozvana čak deset puta.

Ravnatelj Stanley Teitel nije komentirao događaj, ali kad su pravila uvedena za školske je novine izjavio: "Neke stvari jednostavno odvlače pažnju. A nema nikakve potrebe da učenike bilo što ometa od učenja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.