Slavi se 107 godina elektrifikacije Zagreba, otvorena izložba

Foto: Geografija.hr

ELEKTRA Zagreb danas slavi 107 godina elektrifikacije grada Zagreba. Prva svjetiljka u gradu Zagrebu zasjala je na uglu Ilice i Gundulićeve, a tom prigodom Elektra Zagreb tradicionalno nagrađuje 107 najvjernijih kupaca električnim aparatima, ali i otvara izložbu na temu HEP - Više od struje.

Izložba se otvara danas u u sjedištu Elektre Zagreb u Gundulićevoj 32, gdje će biti postavljena do 31.12. ove godine.

"I ove godine ćemo tom prigodom darivati 107 kupaca. To inače svake godine radimo, a ove godine smo to povezali u tih 107 godina. I ove godine ćemo prvi puta napraviti izložbu gdje ćemo prikazati građanima grada Zagreba koji će to htjeti vidjeti i naravno, zaposlenicima HEP-a, gdje ćemo napraviti sve ono što smo kroz protekle godine napravili", rekao je Željko Šimek.

Cilj izložbe je pokazati građanima povijesni put Elektre i tešku zadaću HEP-ovih djelatnika da osiguraju građanima sigurnu i nesmetanu opskrbu električnom energijom...

"Malo ćemo se replicirati na proteklo vrijeme, kada su bile i elementarne nepogode u Gorskom Kotaru i sve ostalo što je iza nas, tako da se vidi što je to HRP, odnosno Elektra Zagreb konkretno radila u tom razdoblju", dodaje Šimek.

Nakon Zagreba, zamišljeno je da izložba obiđe i ostatak Hrvatske.

"Planirali smo da ta izložba krene putem cijele Hrvatske u svim našim Elektrama. Dakle, HRP operater distribucijskog sustava u svom sastavu ima 21 distribucijsko područje po cijeloj Hrvatskoj i mi ćemo dati da ta izložba bude u svim tim Elektrama po cijeloj Hrvatskoj", zaključio je Šimek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.