Singapur lud za whiskeyjem: Boca J. Walkera skuplja 40,000 dolara nego u Velikoj Britaniji

WHISKEY napravljen za obilježavanje dijamantne obljetnice vladavine britanske kraljice Elizabete II. u Singapuru se prodaje po cijeni od 250,000 dolara po boci.

Johnnie Walker napravio je samo 60 boca unutar ove posebne serije skupocjenog pića, blendova whiskeyja destiliranih 1952. godine.

Singapur, koji je dom najvećoj koncentraciji svjetskih milijunaša, postao je pravo igralište za jet-seterska casina, skupocjene dućane, vrhunske hotele i demonstracije luksuznih tvrtki automobila poput Ferrarija ili Lamborghinija. A pakiranje koje se sastoji od boce vintage whiskeyja u kristalnom dekanteru sa srebrnim ukrasima, dvije kristalne čaše i u kožnoj kutiji skuplje je za 40,000 dolara u Singapuru nego u Velikoj Britaniji.

Singapuru nije strano tržište skupocjenih whiskeyja: prošle je godine kineski businessman potrošio 250,000 dolara na bocu 62 godine starog Dalmoreovog single malta.

Walkerov Diamond Jubilee među najskupljim je whiskeyjima ikad prodanim, ali precizne su usporedbe teške obzirom na cijene koje se stalno mijenjaju na aukcijama jednako kao i na razlike između „blendova“ i single maltova, javlja Telegraph.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.