SHARE 2012: Sudjeluj u natječaju i osvoji ulaznice

PRED vama se nalazi lista kategorija i natječaja za sudjelovanje i osvajanje ulaznica za drugu po redu SHARE konferenciju koja će se od 26. do 28. travnja 2012. godine održati u Beogradu. Riječ je programu razmjene naprednih ideja i znanja s područja tehnologije, društva, Interneta, glazbe i novih medija. Sve će to pratiti bogati muzički program koji će se istovremeno odvijati u nekoliko odabranih klubova i alternativnih prostora u gradu.

Od kako je prvi "SHARE" održan u proljeće 2011. godine, turbulencije aktivizma na Internetu potresle su svaki dio planete. Arapsko proljeće, okupacija Wall Streeta, borba protiv SOPA i PIPA zakona samo su neki od snažnih pokreta koji su pokazali da Internet postaje sve utjecajniji u velikim promjenama i osnaživanju građanstva.



Ove godine, SHARE konferencija će ponovo okupiti više od dvije tisuće aktivista, blogera, inžinjera, programera i umjetnika iz Srbije i inozemstva, tijekom tri dana interesantnih predavanja, radionica i sastanaka u Domu Omladine. Predavači su vodeće međunarodne zvijezde na polju Internet aktivizma i društvenih promjena, cyber disidenti i svjetski poznati blogeri koji će publiku upoznati s novim formama aktivizma i pristupima u primjeni novih medija i naprednih tehnologija. Diskusija će zaći duboko u podzemlje Internet pokreta kako bi istražila grupe koje se bore za digitalna prava, štiteći privatnost sugrađana, a uz naprednu glazbu i kulturu veličati Internet kao otvoren i slobodan teritorij za sve.

Sudjelovanje na svim dnevnim i noćnim programima ovogodišnje SHARE konferencije u Beogradu je potpuno besplatno. Narukvica kojom se omogućuje slobodan ulaz na sve događaje može se osvojiti kroz niz otvorenih natječaja.



Želja organizatora je kreirati što više kvalitetnog sadržaja, ali ujedno i postići da se SHARE narukvice nađu na rukama najzaslužnijih. Organizatori mole kandidate da ulože dovoljno truda i pažnje u svoje prijave i radove, a oni će svakoj prijavi pokloniti potpunu pažnju i dovoljno vremena.

GRAFIČKI DIZAJN

Ako ste ilustrator, dizajner ili jednostavno talent vičan grafičkim softwareima, izaberite jedan od ponuđenih natječaja, napravite SHARE logotip, poster ili majicu, a mi ćemo se potruditi da vaš rad predstavimo i promoviramo na najbolji mogući način.

FOTO / VIDEO

Iskoristite svoj foto aparat, kameru ili mobilni telefon, bilo da je hi-tech ili 0.3 megapixela i snimite foto esej ili kratki film na neku od tema kojima se bavi SHARE konferencija. Nekoliko prijedloga koji vam mogu olakšati ili vas inspirirati mogu biti: protok informacija, ACTA i prava na internetu, ulični aktivizam, culture jamming. Ne zahtijevamo visoku kvalitetu i profesionalnost, već trud i kreativnost.

MUZIKA I DIZAJN ZVUKA

Dnevni i noćni program SHARE konferencije promoviraju suvremenu i naprednu elektronsku glazbu, kao i nove tendencije i tehnologije u dizajnu zvuka. Čime se god od spomenutih stvari bavili, sigurno ćete se pronaći u jednom od ovih natječaja.

BLOGERI I NOVINARI

Otkako novi mediji uzimaju primat u distribuciji informacija, nezavisni novinari i blogeri postaju sve utjecajniji u društvu, ali u isto vrijeme i odgovorniji za promjene. Pomozite nam da u potpunosti ispunimo misiju SHARE-a i populariziramo teme kojima se konferencija bavi tako što ćemo zajedno kreirati što više kvalitetnog sadržaja.

AKTIVISTI, HAKTIVISTI I PROGRAMERI

Nikada niste imali više pažnje nego sada. Napišite nam nešto o sebi, čime se bavite, što ste do sada radili, na čemu trenutno radite i čime ste zaslužili mjesto na SHARE konferenciji.



VOLONTERSKI PROGRAM

Bez nesebične pomoći volontera, SHARE konferencija nikada ne bi bila to što jest. Pomoć je potrebna u nekoliko sektora, a zauzvrat nudimo vrijedno iskustvo.

ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Pomozite nam da unaprijedimo konferenciju i, osim toga, bolje razumijemo kako studenti u Srbiji koriste nove medije. Provedite studiju slučaja na predmetu SHARE-a ili sudjelujte u projektu "Student 3.0".

Više informacija pronađite na službenim stranicama konferencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.