Radni tjedan u Tvornici kulture!



AKO STE se zaželjeli jazza, dobrog afričkog zvuka ili starog - novog Električnog orgazma, imat ćete buran tjedan! U Tvornici kulture vas čeka Tvornički glazbeni lonac svega i svačeg! Tvorničari su za vas dovukli bendove sa tri kontinenta!

THE UNLEASHED BOP FORCE


Na inicijativu jazz gitarista Vanje Kevrešana 2011. godine je okupljena petorica sjajnih glazbenika, mahom školovanih na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu: osim Vanje Kevrešana tu su bubnjar Anđelko Stupar, saksofonisti Vojkan Jocić i Grgur Savić, te kontrabasist i bas gitarist Petar Bazdanović. Stalni bubnjar The Unleashed Bop Forcea inače je Kolja Gjoni, no za ovu će se prigodu bendu pridružiti Anđelko Stupar. Više doznajte OVDJE.

INTERZONE

Interzone je autorski rock bend iz Zagreba, osnovan 2007. godine i okuplja glazbenike s iskustvom na zagrebačkoj rock sceni (Cry Babies, Greaseballs, Minus Cway, Neboyse,...). Djeluju kao trio u sastavu: Krunoslav Rimac (gitara, vokal), Darko Klarić (bas) i Dražen Lulić (bubnjevi), a sviraju plesni i melodični indie-rock 21. stoljeća s akcentima na eighties & new wave. Više doznajte OVDJE.

KONONO NO.1


Nakon što su ljetos rasplesali Teraneo festival Konono no. 1 se vraćaju u Hrvatsku kako bi nam svojom magično-psihodeličnom plesnom glazbom uljepšali dolazak željno iščekivanog proljeća. Ovaj zombo trance glazbeni sastav punog imena "L'orchestre folklorique T.P. Konono Nº1" dolazi iz Konga, točnije Kinshase, a osnovao ga je još davne 1978. talentirani svirač likembea i vozač kamiona Mawangu Mingiedi (koji je sada već dobrano zagazio u 70-te godine). Budući je pripadnik plemena Zambo, adaptirao je njihovu ritualnu glazbu koju izvodi bend sastavljen od 3 električna likembea sa vokalima, plesačima i udaraljkama napravljenima od sitnica s otpada, a sve je to rezultiralo iznimno originalnom glazbom koja bez problema izmiče uobičajenim klasifikacijama. Više doznajte OVDJE.

RICHMOND FONTAINE

Portlandski alt-country sastav predvođen gitarom i glasom Willyja Vlautina prije tri je godine u KSET-u na sjajan način ispromovirao tada aktualni i i iznimno hvaljeni album "We Used to Think the Freeway Sounded Like a River". Više doznajte OVDJE.

DISCOTHEQUE: KOMPLEKS + BOROVICH + PYTZEK


Za sve one koje traže ples i zabavu u Zagrebu, novo izdanje Discothequea u Tvornici je pravi izbor. Discotheque će nakon Jimpstera, Chrisa Duckenfielda, Eddieja C-a i Tima Sweenyja 23.03. ugostiti ponajbolji glazbeni projekt s balkanskih prostora - Kompleks. Više doznajte OVDJE.

ELEKTRIČNI ORGAZAM

Električni orgazam ponovo dolazi zapaliti Tvornicu kulture! Ovaj neizostavni bend svake rock enciklopedije nam pravi društvo već nevjerojatnije 32 godine. Koncerti koji su se održali u Zagrebu su uvijek imali ogroman eho u javnosti, a naša metropola je drugi dom ovog sjajnog benda koji je svoje prve zapažene nastupe odsvirao u zagrebačkim klubovima. Iako je prošlo puno godina, ovi zaljubljenici u buku su doživjeli preporod na zadnjem albumu "To što vidiš to i jeste"! Više doznajte OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.