Preminuo legendarni Roko Papak iz "Kako je počeo rat na mom otoku"

Screenshot: YouTube

GLUMAC Ivan Brkić preminuo je u subotu u Zagrebu u 56. godini nakon kratke i teške bolesti. Od istaknutog dramskog umjetnika i dugogodišnji člana Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu oprostila se njegova matična kuća.

"Brko, kako smo ga od milja zvali, nije najčešće na sceni bio glavni junak, ni veliki ljubavnik, ali bi bez greške ostvarivao likove smještene u zadane prirodne okolnosti na kojima je gradio odnose i suodnose s partnerima, uvijek kao pouzdan suigrač. Njegove manje, osebujno ostvarene karakterne role, bile su ono po čemu ćemo ga svi pamtiti" napisali su.

"Tugujemo za našim kolegom čija je posvećenost umjetnosti, kreativnost, stvaralačka iskra u oku, ljudska dobrota ono što će nam zauvijek nedostajati, kao i njegova stalna uključenost i potreba da pomogne u svim onim teškim profesionalnim ili životnim trenucima koje svi ponekad doživljavamo", dodali su.

Brkić je glumu studirao u Osijeku, a diplomirao je u klasi glumačkog velikana Fabijana Šovagovića.

Osim uloga u predstavama, odigrao je brojne uloge u filmovima. Među njima su Duga mračna noć, Blagajnica hoće ići na more, Kako je počeo rat na mojem otoku, Maršal , Svećenikova djeca, Vukovar se vraća kući, Sokol ga nije volio, Đuka Begović, Metastaze, Moram spavat’ anđele, Je li jasno prijatelju i brojni drugi.

Pojavio se i u TV serijama Vrijeme za…, Obiteljska stvar, Olujne tišine, Cijena života, Balkan inc., Novo doba, Bitange i princeze, Zakon, Loza, Mamutica, Vježbanje života, Odmori se, zaslužio si i drugima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.