Poznati se opraštaju od Christophera Leeja: Sad je u Valhalli

Screenshot: YouTube

VIJEST o smrti glumca Christophera Leeja rastužila je mnoge koji su imali prilike surađivati s njim, ali i one koji nisu.

"Tužan sam zbog smrti Sira Christophera Leeja i Rona Moodyja. Obojica su glumili u filmovima koje cijene milijuni ljudi", napisao je britanski premijer David Cameron.

Gradonačelnik Londona Boris Johnson odao je počast Leeju na Twitteru.

"Bio je jedan od najvećih britanskih glumaca i majstor jezivosti", napisao je pored fotografije s legendarnim glumcem.

"Užasno je kad izgubiš starog prijatelja, a ti Christophere Lee bio si mi jedan od najstarijih. Sreli smo se 1948", napisala je još jedna glumačka legenda, Roger Moore.

Među onima koji su mu odali počast je komičar i voditelj Jonathan Ross.

"Tako sam tužan nakon što sam čuo da je Christopher Lee preminuo. Odličan glumac, velika zvijezda, iznenađujuće dobar pjevač i drag, drag čovjek", napisao je.

"Veliki, uvijek kriminalno podcijenjeni Sir Christopher Lee nas je napustio. Titan kinematografije i velik dio moje mladosti. Zbogom", napisao je glumac i pisac Mark Gatiss.

Od Leeja se na Twitteru oprostio i mladi glumac Toby Regbo. 

"Prije nekoliko godina imao sam čast surađivati s Christopherom Leejem. Bio je u svakom slučaju legenda. Sad je u Valhalli", napisao je.

"Preminula je istinska legenda, Sir Christopher Lee", napisao je britanski glumac i redatelj Paddy Considine. 

Voditelj Mark Sparrow osvrnuo se na glumčev brak koji je potrajao 53 godine.
"Kad su ga pitali koja je tajna njegovog dugog braka, rekao je: "Oženite se nekim čudesnim". 

"Volio bih da sam upoznao Sira Christophera Leeja. Bio sam tako sretan i ponosan što je glumio Earla u Neverwhere BBC Radio 4. Veliki glumac, veliki gubitak", napisao je književnik Neil Gaiman.

Urednik magazina Empire Chris Hewitt oprostio se od glumca prisjećanjem na njihovo upoznavanje.

"Christopher Lee jednom je nazvao u redakciju da se požali na pogrešku na našoj stranici. Ja sam se javio. Nikad nisam bio više uplašen. Bože, bio je dobar", napisao je.

"Nevjerojatan čovjek, nevjerojatan život, Sir Christopher Lee. Bio si ikona... Nedostajat ćeš nam", napisao je, između ostaloga, nakon tužne vijesti Elijah Wood na svom Twitteru.

"Tužan dan za svijet. Izgubili smo nevjerojatnog glumca i čovjeka...", napisao je u svojoj objavi na Twitteru Bryan Adams.

Glumac Dominic Monaghan napisao je: "Tako mi je žao... Bio je fascinantna osoba..."

Počast mu je odala i organizacija Golden Globe Awards.

"Bila mi je čast raditi s tobom", napisao mu je Zach Galligan.

Glumica Cloe Grace Moretz objavila je nekoliko poruka na Twitteru u kojima je napisala da joj je bila velika čast glumiti s Christopherom Leejem, te da joj je uvijek pomagao i da će mu uvijek biti zahvalna na razgovorima, savjetima, pomoći. A dodala je i da je svim srcem uz njegovu suprugu koja je "jednako čudesna" kao što je i on bio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.