Pomoćni trener australske reprezentacije stigao iz Sidneya na Hvar da upozna urnebesnog profesora

Screenshot: YouTube

KAD JE u studenom prošle godine autor bloga Total Hvar Tom Bradbury počeo snimati profesora Franka Johna Dubokovicha, samoprozvanog čuvara hvarskog dijalekta, nije mnogo očekivao.

Kako sam navodi na blogu, video "The Dalmatian Grunt" snimili su da im prođe vrijeme, a posljednjih mjeseci profesor je u nekoliko navrata svoje obožavatelje (uglavnom žene) educirao o finesama hrvatskog jezika.

Do danas je video prikupio 25.000 pogleda, a profesor je postajao sve popularniji pa se našao i na televiziji.

Ispostavilo se da nije poznat samo u domovini, već i izvan njenih granica. Osim što su autoru bloga svakodnevno stizale poruke u kojima su ga obožavatelji molili da ih spoji s profesorom Dubokovichem, bilo je i onih koji su profesorove lekcije stavili kao zvuk dolaznih poziva na mobitelu.

Lekcijama profesora najimpresioniraniji je bio Ante Miličić koji je doputovao iz Sidneya u Jelsu kako bi ga upoznao. Nakon uspješne karijere, Miličić je postao pomoćni trener australske nogometne reprezentacije. Korijene vuče s Hvara, gdje i danas žive njegovi rođaci.

"Vidjeti ga na YouTubeu je jedna stvar, a popiti s njim kavu je druga. Ovo je dan kojeg ću se sjećati zauvijek", rekao je i otkrio da je on među onima kojima je profesorov glas postao zvuk dolaznih poziva. Kako je protekao susret, ali i neke profesorove lekcije pogledajte u nastavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.