Policija dijeli besplatne pizze "uzornim građanima"

Screenshot: NBC

UNUTAR dva tjedna ožujka, koliko akcija traje, policija u Farmingtonu u New Hampshireu podijelila je 30-ak kupona za besplatnu pizzu i pržene krumpiriće.

Naime, šef policije Jay Drury zaključio je da bi njegovoj zajednici nagon duge zime dobro došlo malo podizanja morala pa je stoga osmislio program u kojem policajci dijele kupone za brzu hranu. Dobiti ih mogu oni građani koji se pridržavaju jednostavnih pravila kao što su prelaženje ulice na zebri, držanje psa na uzici ili pravovremeno paljenje žmigavca.

Na ideju je došao nakon što je vidio kako se muškarac probija kroz snježne nanose da bi cestu prešao na zebri.

"Unatoč snijegu, taj je tip pratio svaki zakon pa sam rekao sam sebi da takvo što zaslužuje nagradu. Razmišljao sam nekoliko dana i smislio ovu ideju", kazao je za Huffington Post. Isprva je sam mislio platiti kupone, ali onda su mu ususret izašli vlasnici restorana i priključili se programu.

"Ljudi se pokušavaju popraviti. Ovaj program mijenja im način razmišljanja", kazao je vlasnik restorana u koji "uzorni građani" dolaze po pošteno zasluženu nagradu.

Drury je napomenuo da program nije dobar samo za građane, već i za policiju: "Ovo je odličan način da moji zaposlenici upoznaju ljude, pričaju s onima s kojima inače ne bi. Lijepo je za promjenu tražiti dobro u ljudima".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.