Počinje Motovun u Zagrebu

Foto: MotovunFilmFestival

PROGRAM "Motovun u Zagrebu" trajat će devet dana i ponuditi sedam dugometražnih i nekoliko kratkometražnih pažljivo odabranih naslova koje će s užitkom pogledati svi koji to nisu napravili u Istri.

"Motovun u Zagrebu trajat će od 22.8 pa do 31.8, sve projekcije su u 21 sat, a na raspored smo stavili najbolji presjek filmova ne samo dugometražnih nego smo posvetili dio i kratkome metru", rekla je Paola Orlić iz organizacije.

Motovun u Zagrebu ove se godine održava na novoj lokaciji: "U samom centru Zagreba, na Trgu Petrice Kerempuha, ispred Potepuha. Sve su projekcije besplatne kako bi građani vidjeli najbolja ostvarenja filmske industrije", kaže. Jedan od naslova koji se ističe je film "Ida", koji je pokupio brojne pohvale kritike.

Radi se o teškoj priči poljskog redatelja Pavela Pavlikovskog: "Priča je to o mladoj redovničkoj pripravnici Ani koja otkriva da ima tetu koja je još uvijek živa. Kad otkriva tetu onda se otkriva o njoj i priča da je bila odgovorna za smrtne kazne dosuđene časnim sestrama i svećenicima u doba komunizma, a onda kreće i ono pravo otkrivanje u kojem Ana otkriva da nije Ana već Ida i da je židovskog podrijetla", ispričala je Orlić. Tu je i zanimljivi animirani film 'Jesu li visoki ljudi sretni' gdje se autor bavi Noamom Chomskym koji govori o jeziku, stvaranju memorije, a svaku tu ideju prati zanimljiva i maštovita animacija.

Komedija "Frank" također će se naći u programu, radi se o filmu oko kojeg se podiglo dosta buke.


To su samo neki od naslova, ali program neće ponuditi samo vizualni doživljaj: "Mogu samo reći da će prvu i zadnju projekciju pratiti i koncerti, ali neka to bude iznenađenje", zaključuje Orlić.

Detaljan program može se naći na web stranici Motovnuskog film festivala.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.