Pobjednik hrvatskog natječaja Creative reporter imat će priliku dokazati se pred velikim Spikeom Leeom!

Hrvatsko dizajnersko društvo privelo je kraju potragu za najkreativnijim snimateljima i fotografima i proglasilo najboljeg hrvatskog Creative reportera - Branka Banjaca.



Creative Reporter je potraga za mladim umjetnicima koji imaju priliku za stjecanje jedinstvenog iskustva u stvarnoj, izazovnoj okolini, intenzivno učenje uz iskusne mentore i priliku za početak internacionalne karijere. Nakon predstavljanja radova stručni žiri u kojem su bili direktor fotografije Stanko Herceg i Mara Bratoš  odabrali su rad koji odlazi na veliko globalno finale u Barceloni. Svojim snimateljskim vještinama i kreativnim sposobnostima uspio ih je zadiviti mladi Branko Banjac.

Projekt Creative Reporter kreativni je dio The Chance nogometnog turnira koji je okupio nekoliko desetaka teamova koji su do zadnje utakmice vodili napete borbe.

Stvoren da podrži talentirane mladiće koji trenutno nisu u profesionalnom sportu, program "CHANCE" će pružiti mladim nogometašima priliku da treniraju i igraju na najboljim sportskim terenima u svijetu nogometa, prikazujući svoje vještine pred elitnim trenerima i mentorima, da razviju i poboljšaju svoj talent sa jednim ciljem: da budu zapaženi.

Mladi fotografi i snimatelji, Branko Banjac, Dora Bilandžić, Ivan Đelmić, Maja Prgomet i Luka Travaš predstavili su nam snimljene priče o strastima nogometnog terena i najtalentiranijim mladim igračima na lokalnom The Chance turniru.


Od mladih umjetnika tražilo se da uhvate snažnu, osobnu priču o strastvenom natjecanju, igri koja para živce i čiji ishod mijenja živote.



Priču o odricanju, izdržljivosti, boli, radosti, porazu i pobjedi. Autentičnu i originalnu priču o bespoštednoj igri i kojoj mladi igrači dobivaju životnu šansu. Od fotografa i snimatelja tražilo se da budu na terenu i pokažu nam ne ono što mi sami vidimo već ono  što vide oni.

Iako samo jedan odabranik odlazi na svjetsko finale u Barceloni i dobiva priliku pokazati svoje fotografske i snimateljske vještine pred renomiranim stručnjacima među kojima se očekuje i poznati redatelj Spike Lee, svi radovi biti će prikazani na ovogodišnjem Danu D.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.