Ostala bez 500.000 dolara: Kako izgledaju prevare internetskih varalica

Screenshot: ChristianMingle.com

AKO VAM je trebao podsjetnik da ne dajete novac nekome koga ste sreli online, evo ga: prošle godine jedna je žena prevarena za više od 500.000 dolara.


Prevario ju je muškarac iz Nigerije kojeg je upoznala na stranici ChristianMingle.com, a prema pisanju San Francisco Croniclea, predstavljao se kao Britanac koji je trenutno negdje na moru na škotskoj naftnoj platformi. Svoju je 66-godišnju žrtvu neprestano nazivao u njezin dom u San Jose i slao joj poruke i cvijeće. Nakon nekog vremena tražio je pozajmicu za nepostojeći posao, za koji je čak napravio i lažnu stranicu.

Žena, čije ime nije objavljeno, uplaćivala mu je novac sa svog računa, a nakon posljednje velike uplate, od čak 200.000 dolara koje je uplatila na adresu turske banke, posumnjala je da se nešto čudno događa te kontaktirala policiju i banku.

Ubrzo se saznalo da je u pitanju prevara, a turska je policija uhitila Wisdoma Onokpitea, suradnika varalice koji je pokušao novac podići u Turskoj. Identitet varalice još je nepoznat, iako se uz pomoć Skypea i e-maila saznalo da boravi u Nigeriji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.