Novi hakerski napad: Procurili još neobjavljeni Sonyjevi filmovi

Screenshot: YouTube

BAREM pet filmova Sony Picturesa pojavilo se na internetu nakon hakerskog napada prošli tjedan.

Kopije DVD screenera četiri neizdana filma, uključujući "Annie", dostupne su na file sharing stranicama, a peti hakiran u napadu je "Fury" koji još uvijek igra u kinima diljem svijeta.

On je skinut sa više od 1,2 milijuna jedinstvenih adresa otkad se pojavio online 27. studenog, stoji u podacima tvrtke Excipio koja se bavi praćenjem piratstva, javlja Variety. On je trenutno drugi najskidaniji film na internetu, a nije još ni prestao igrati u kinima.

Osim "Annie", koja bi premijeru trebala imati tek ta tri tjedna, hakeri su ukrali i objavili i "Mr. Turner", "Still Alice" i "To Write Love on Her Arms". "Krađa Sonyjeva sadržaja je kriminalno djelo i surađujemo s policijom kako bismo to riješili", kazao je glasnogovornik Sonyja.

U napadu na studio 24. studenog na računalima se pojavio kostur uz poruku "Hakirali #GOP" - u pitanju je skupina koja sebe naziva Guardians of Peace (Čuvari mira). U poruci su prijetili da će otkriti "tajne i najstrože tajne" tvrtke. Trenutno se istražuje povezanost napada sa Sjevernom Korejom, a razlog je pretpostavka da je napad "osveta" za Sonyjev film "The Interview", komediju o CIA-inom planu da pogube Kim Jong-una.

Ovo je najveći hakerski napad ovog tipa od srpnja kad su se Lionsgateovi "Expendables 3" pojavili online tri tjedna prije premijere.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.