Nova teorija: Jack the Ripper bio je žena?

BIVŠI odvjetnik John Morris (62) u svojoj je novoj knjizi Velšanku Lizzie Williams proglasio "čudovištem iz Whitechapela", tvrdeći kako se upravo ona krila iza lika Jacka the Rippera iliti Jacka Rasparača, prenosi Daily Mail.

Morris tvrdi kako je Williams ubijala svoje žrtve čupajući im maternicu zbog toga što sama nije mogla imati djece. Lizzie je inače bila supruga kraljevskog liječnika Sir Johna Williamsa koji je bio glavni osumnjičeni u slučajevima ubojstava prostitutki.

Morris je tvrdnje potkrijepio i riječima koje stručnjaci u ovom slučaju i nisu uzeli preozbiljno -  tvrdi da niti jedna od pet ubijenih prostitutki nije seksualno zlostavljana, a osobne stvari jedne od njih, Annie Chapman, položene su pored njenih stopala u "ženstvenoj maniri". Također, on naglašava kako su na mjestu jednog od zločina pronađena tri mala dugmeta sa ženske čizme, dok su u kaminu ubijene Mary Jane Kelly pronađeni ostaci suknje, kaputa i šešira – odjevnih predmeta koji nisu pripadali Mary i koje ona nikada nije nosila.

Knjigu "Jack the Ripper: The Hand Of A Woman", Morris je napisao sa svojim pokojnim ocem. Kako bi pronašli dokaze za svoje pretpostavke, obojica su prelistala tisuće medicinskih dokumenata i na kraju, kako ističe Morris, uspjeli pronaći nepobitne dokaze da je Lizzie zapravo bila Rasparač. Također, kao dodatni, no vrlo bitan razlog svojih tvrdnji, Morris navodi kako je jedna od prostitutki, Mary Jane Kelly, postala Lizzienom žrtvom zato što je imala ljubavnu aferu s njenim mužem, Sir Johnom Williamsom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.