Njezino veličanstvo Slavonska pizza

Foto: Kosjenka Vrhovski Cindori

U AMERIČKIM filmovima glavni junak uvijek nađe parkirno mjesto ispred ulaza, brojevi telefona počinju s pet i uvijek se naručuje Pepperoni pizza. Da se kojim slučajem snima hrvatski film u kojem glavni lik naručuje pizzu to bi zasigurno bila Slavonska.

Statistike govore da je skoro svaka treća naručena pizza Slavonska. No dobro, postoji i ta notorna miješana. Jedina pizza za koju postoji "nacionalni konsenzus". Na nju dolazi pizza sir, šunka i šampinjoni i točka. Teško da ćete pronaći pizzeriju koja će se usuditi na nju staviti nešto drugo. Kod Slavonske su varijacije na temu dopuštene i poželjne. Svaka pizzeria ima svoje verziju i nitko nema ništa protiv toga.

Napravili smo malu turneju po Zagrebu i Rijeci istražili što ćete i za koliko novca dobiti ako naručite Slavonsku iz pizzeria na Foodspotsu.

Zagreb:

 
Pizza Club A1 Slavonska s domaćim kulenom i ljutim feferonima za 44 kn.

Verziju s dodatnim vrhnjem ili ajvarom dostavljaju Milenium za 36 kn i Flekica za 38 kn.

Ljubitelj ste špeka, pancete ili slanine? U tom slučaju preporučujemo "Slavonke" po 36 kn iz Paprike i Side Bara ili Meduze i Royal Pegora za 40.

Nešto bogatije verzije s mozzarellom su na jelovniku Red Apple Puba (45) i Paesana (42), Mambo cateringa (40 kn) s vratinom, lukom i sirom i Gigija s kulenom, vrhnjem i jajetom za 42 kn.

Najpopularnija dostava na Foodspotsu prošlog mjeseca Grill & Pizza Šestica ima svoju verziju pod imenom Bećarska u kojoj su kulen, slavonska slanina, vratina, ljuti feferoni, vrhnje za 42 kune.

Rijeka:

Pizzeria Rustica iz Kastva za 43 kune dostavit će vam Slavonsku s kulenom, paprikama, gljivama, feferonima i vrhnjem, a Maslina na Škurinu za 53 s pancetom, kobasicama, kulenom, lukom i feferonima.

Novootvoreni Pun Pjat ima svoju hit verziju s dva naziva Darmar ili Slavonska s pelatima, masdammerom, kulenom, pancetom, lukom i vrganjima (!) za 43 kune.

Koja je vaša omiljena "Slavonka" s Foodspotsa?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.