"Nikad mi se nije ni sviđalo": Internetska stranica prodaje neželjene stvari iz prošlih veza

ANNABEL ACTON, 28-godišnjakinja iz New Yorka, pokrenula je nesvakidašnju web stranicu imena "Never liked it anyway" (Nikad mi se nije ni sviđalo). Naime, na ovoj stranici možete prodati sitnice i sve što ne želite više čuvati a ostalo vam je iz prošle veze.

Acton je došla na ideju za stranicu nakon što joj je, poslije prekida s dečkom, ostao nakit, umjetnine i dvije avionske karte za London s kojima nije znala što učiniti. Razmislivši, odlučila je napraviti stranicu putem koje će prodati ove neželjene predmete.

"Ne vjerujem u izreku: `Bolje je voljeti i izgubiti nego nikad ne voljeti`. Željela sam napraviti mjesto gdje se žene mogu riješiti neželjenih stvari i krenuti dalje, a ne noćima plakati ili utapati tugu u sladoledu". Trenutno se na stranici nalaze stvari poput nikada nošene vjenčanice, zaručničkog prstena, srebrne ogrlice, medvjedića pored kojeg stoji opis "Moj prvi dar za Valentinovo" i mnogih drugih stvari.

U Hrvatskoj također postoji mjesto gdje možete pokloniti stvari iz prošlih veza. Prije nekoliko godina u Zagrebu je otvoren "Muzej prekinutih veza" koji sadrži zbirku predmeta i priča koje su obilježile prekinute, ali nezaboravljene ljubavi. Muzej gostuje po svijetu kao putujuća izložba, a stalni postav otvoren  je u Zagrebu od 2010. godine. Cilj muzeja je, kako sami kažu: "Kreirati prostor `zaštićenog sjećanja` za očuvanje materijalne i nematerijalne emotivne baštine prekinutih veza".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.