"Nije mi žao što Jennifer Aniston nije nominirana za Oscara"

Foto: Guliver Image/Getty Images 

NEIMENOVANA ČLANICA Akademije filmskih umjetnosti i znanosti izjavila je kako joj nije žao što Jennifer Aniston i David Oyelowo nisu nominirani za nagradu Oscar.

"Nije mi žao što Jennifer Aniston nije nominirana. Ona je dobra u tom filmu, no film sam po sebi je smiješan" rekla je članica Akademije, opisana kao dugogodišnja članica Akademijina ogranka odnosa s javnošću.

Film "Cake", u kojem je Aniston odigrala glavnu ulogu, nije nominiran niti u jednoj kategoriji, dok je film "Selma", u kojemu je ulogu Martina Luthera Kinga Jr. odigrao Oyelowo, dobio dvije nominacije.

"Nitko ne želi reći da "Selma" nije dobro snimljen film, no u njemu nema nikakve umjetnosti. Da ga je režirao 60-godišnji bijelac, mislim da ljudi ne bi toliko plakali kao što sada plaču", nastavila je članica Akademije.

Odgovorila je i na optužbe o rasističkom stavu Akademije.

"Istina je da većinu članova Akademije čine bijeli muškarci, ali oni nisu poput likova filma "Deliverance". Kao prvo, postali su dio Akademije, pa nisu zatucani provincijalci. Ako je film o Afroamerikancima dobar, glasat će za njega, ali ako nije, zar bi trebali glasati samo zato što su u filmu tamnopute osobe?", zapitala se.

Dok Aniston nije komentirala izostanak nominacije, Oyelowo nije krio da je razočaran.

"To je najbolje ocijenjeni film godine, koji se nije sam režirao i odglumio. Smeta mi jer je King bio jedna od najznačajnijih osoba u Americi i želio sam mu odati počast", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.