Morbidni svećenik: Tjerao učenike da mu ližu šlag s koljena



NA internetskoj stranici salezijanske srednje školi u Lubinu nedavno su se pojavile vrlo uznemirujuće fotografije. Naime, one prikazuju učenike prvih razreda srednje škole kako ližu šlag s koljena poljskog svećenika koji je ujedno i ravnatelj škole.

Mladići i djevojke na slikama četveronoške prilaze svećeniku Marcinu Kozyri koji u kratkim hlačama sjedi u fotelji i zatim naizmjence ližu šlag s njegovih koljena. Kozyra se pokušao obraniti istaknuvši kako se radi o "obredu inicijacije" učenika prvih razreda, no po objavi fotografija za slučaj se zainteresirala policija, ali i tužiteljstvo pa je ovih dana o slučaju otvorena i istraga, piše Daily Mail.

"Ovo je vrlo uznemirujuće. Granice pristojnosti i prihvatljivih načina ponašanja zasigurno su prijeđene. Naredio sam istragu i zatražio objašnjenje od svih relevantnih osoba u ovom slučaju", naglasio je, Marek Michalak, glasnogovornik poljske vlade za prava djece. Predsjednica dobrotvorne udruge koja radi s djecom, Monika Sajkowska, uvjerena je da su djeca bila izmanipulirana te da su sve granice razumnog ponašanja zasigurno prijeđene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.