Medicinski fenomen u Srbiji: Žena zatrudnjela u 60. godini

Foto: blic

JEDNA je žena iz Smedereva nedavno postala pravi medicinski fenomen, a njena priča odjeknula je u srpskim medijima. Naime, šestdesetogodišnja Lj. M. iz Smedereva najstarija je trudnica, a za dva mjeseca bit će najstarija prvorotkinja u Srbiji.  Zatrudnjela pomoću donacije jajne stanice, a na umjetnu oplodnju otišla je Češku, jer u Srbiji takav tip donacije zakonom nije dozvoljen, prenosi Blic.

Buduća mama po struci je dječji stomatolog i živi s 13 godina mlađim partnerom iz Španjolske. Trenutno pokušava završiti specijalizaciju na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a u Smederevu ima otvorenu privatnu stomatološku ordinaciju. Trenutno je u odličnom je stanju što iznenađuje i lokalne liječnike pa tako jedan od njih pojašnjava taj medicinski fenomen.

"To se radi duži niz godina i čak u postoje klinike koje rade izvantjelesnu oplodnju starijim ženama. Ukoliko žena ima matericu, unosi se jajna stanica donatora, a postotak uspješnosti čak je veći kod žena koje su prošle menopauzu. Treba znati da to nisu biološka djeca tih žena. Naravno da u tim godinama rizik postoji i za ženu i za dijete. Što je žena starija, to je rizik veći", objasnio je liječnik Nedeljko Čutura.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.