Ljudi baš nisu zainteresirani za Appleov pametni ručni sat

Foto: Epa/Hina

POTROŠAČI u Australiji okupljaju se u petak ispred Appleove trgovine u Sydneyju ne bi li prvi vidjeli kako izgleda novi pametni ručni sat za koji se očekuje da bude veliki hit.

Apple Watch prvi je veliki proizvod direktora Applea Tima Cooka, a može se naručiti preko interneta i isprobati u trgovini, ali još ne i odnijeti kući.

Kupci će ga 24. travnja moći kupiti preko interneta ili rezervacijom u trgovinama, među ostalima i u skupim modnim buticima Pariza, Londona i Tokija. To odražava Appleovu strategiju pozicioniranja toga nosivog računala među modne dodatke bez kojih se ne može.

U petak ujutro glavna Appleova australska trgovina u financijskoj četvrti Sydneya bila je prepuna onih koji su htjeli vidjeti novi uređaj, ali pred trgovinom je u redu čekalo tek dvadesetak ljudi, što je dosta skromno kad je u pitanju Appleovo lansiranje novog proizvoda.

Alexander Bock, turist iz Njemačke s ruksakom na leđima, stajao je pred staklenom fasadom Appleove trgovine, piše Reuters, i rekao kako se nada da će uštedjeti dovoljno da kupi sportsku verziju sata.

S druge strane, prije nego što se otvorio glavi pariški Apple u 9 sati ujutro, ispred dućana bilo je samo 100-njak ljudi, većinom muškaraca u dobi do 30 godina.

Početna cijena sportskog Apple Watcha u Sjedinjenim je Državama 349 dolara (2500 kuna), a standardnog 549 (4000 kuna). Skupe verzije s 18-karatnim zlatom stoje od deset do 17 tisuća dolara (72 do 121 tisuću kuna).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.