Lijepu Jennu Talackovu diskvalificirali s natjecanja za Miss Universe Kanade jer je promijenila spol?



TRANSRODNOST je termin za rodne identitete osoba koje se ne uklapaju u tradicionalnu spolnu i rodnu podjelu muškaraca i žena, točnije transrodne osobe su osobe čiji rodni identitet nije jednak njihovom spolu s kojim su rođeni.

Jedna od tih osoba je i Jenna Talackova, 23-godišnja natjecateljica Miss Universe Kanada koja je bez detaljnog objašnjenja diskvalificirana s natjecanja tijekom ovog tjedna. "Nije ispunila uvjete da se natječe iako je tvrdila drugačije u svojoj prijavi", bili su kratki iz direkcije izbora, ali nisu objasnili o kojim uvjetima se točno radi. Naime, jedini uvjeti u službenim pravilima su ti da  se natjecati smiju samo osobe od 18 do 27 godina te da natjecateljice ne smiju biti trudne ili udane, ali se nigdje ne spominju transrodne ili transseksualne osobe.

Valja istaknuti kako je Talackova još sa 14 godina započela svoju hormonsku terapiju, a sa 19 godina napravila je i operaciju promjene spola. Njeno ime nalazilo se na službenom popisu natjecateljica za Miss Kanade sve dok se nije otkrilo da je transrodna osoba. "Diskvalificirana sam, ali neću odustati. Neću im dopustiti da me diskvalificiraju zbog diskriminacije", izjavila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.