Legendarna Annie Lennox ima poruku za Beyonce: "Twerkanje nije feminizam"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANNIE LENNOX trenutno promovira svoj nadolazeći album "Nostalgia", a tu je prigodu iskoristila da kaže svoje mišljenje o jednoj od najvećih glazbenih zvijezda današnjice.

Prošli mjesec Lennox je Beyonce nazvala "feministicom bez težine", a sad je u intervjuu za NPR odlučila pojasniti što je točno time mislila. Osvrnula se na pretjeranu seksualizaciju žena u medijima i glazbenoj industriji općenito te kazala: "Razlog zbog kojeg sam uopće bilo što komentirala jest taj što mislim da je pretjerana seksualnost usmjerena prema određenoj publici, a često izvođači imaju jako mladu publiku, djevojčice od sedam godina. Mislim da je to uznemirujuća činjenica i da je u pitanju eksploatacija. To je problematično. Govorim iz perspektive majke".

Nakon što joj je novinar kazao da će neki ljudi zbog ove izjave odmah povući paralelu s Beyonce, Lennox je kazala: "Pitali su me o Beyonce u kontekstu feminizma i ja sam tad razmišljala o feministicama s velikim utjecajem koje su živote posvetile pokretu oslobođenja žena i pružanja raznih oblika podrške. Pa sam kazala da postoji taj dio spektra i ono što je na suprotnoj strani. Slušajte, twerkanje nije feminizam. Na to sam mislila. Nije - ne oslobađa, ne osnažuje. To je nešto seksualno što radiš na pozornici, to ti ne daje snagu. To ja mislim od tome".

Beyonce zasad nije ništa komentirala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.