Kršćanska organizacija za djecu na svom plakatu citirala Adolfa Hitlera

Foto: Twitter

KRŠĆANSKA organizacija "Life-Savers Ministries" napravila je potez zbog kojeg se našla na meti kritika.

Na svoj plakat stavili kojim promiču pravo djece na obrazovanje stavili su citat Adolfa Hitlera. Tako su se uz grupu nasmijane djece našle riječi koje je zloglasni nacistički vođa izgovorio 1935. godine u Reichsparteitagu kada je mlade pozivao da se pridruže njegovoj mladeži. "Samo onaj tko posjeduje mladost dobiva budućnost", rekao je Hitler.

Na plakatu se, ispod Hitlerovog citata, našao i jedan iz Biblije: "Poduči dijete o putu kojim bi trebalo ići i kada bude star neće odstupiti od njega".

Fotografija plakata ubrzo se proširila na društvenim mrežama i mnogi su komentirali kako se radi o prilično neukusnoj greški.

James Anderegg, osnivač zajednice, rekao je da će skinuti plakat i da mu nikada nije bila namjera stvoriti zbrku: "Mi smo dječja organizacija i imali smo samo časne namjere".

Zanimljivo je da plakat na sebi nije imao naziv organizacije zbog čega su se stanovnici zapitali koje je njegovo podrijetlo. "Lamar Advertising", kompanija u čijem je vlasništvu pano na kojem stoji plakat, otkrila je kako je iznajmljen organizaciji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.