Komičar optužio Billa Cosbyja da je silovatelj, izazvao buru reakcija

Foto: Guliver Image/Getty Images

KOMIČAR Hannibal Buress nastupao je prošlog četvrtka u Philadelphiji, a za vrijeme svog nastupa nazvao je slavnog Billa Cosbyja silovateljem.

Obraćajući se publici Buress je ustvrdio da je Cosby, najpoznatiji po ulozi dr. Heathcliffa Huxtablea u kultnom sitcomu "Cosby Show", bio licemjeran uvijek kad bi dijelio obiteljske savjete, kad su protiv njega od '70-ih u više navrata podignute tužbe za silovanje.

"Trinaest?", pitao je Buress spominjući broj žena koje su navodno prijavile Cosbyja za seksualno zlostavljanje. "A sve skupa je još gore jer Bill Cosby ima tu jebenu prepotentnu javnu ličnost starog crnca koju prezirem. 'Skockacjte se crnci. Ja sam bio na TV-u '80-ih. Mogu vam se obraćati svisoka jer sam imao uspješni sitcom'", nastavio je Buress imitirajući Cosbyja te potom dodao: "Da, ali ti si silovao žene, Bille Cosbyju. Pa te to spušta za nekoliko stepenica. 'Ja ne psujem na pozornici'. Pa da, ali si silovatelj...", kazao je i dodao: "Barem želim da vam gledanje 'Cosby showa' bude neugodno iskustvo. Već sam o ovome pričao, ali ljudi mi ne vjeruju. Misle da izmišljam. To je jebeno uznemirujuće. Ako ne znate ništa o tome, vjerujte meni".

Nakon toga poručio je ljudima da guglaju "Bill Cosby" i "silovanje" pa će vidjeti što će se pojaviti, a ovaj njegov ispad u potpunoj je suprotnosti s onim što je o Cosbyju pričao u svibnju 2013. za GQ. "To je nešto što se održava. Sve njegovo je evergreen. Jako je teško raditi bez psovki. Kad bih morao sat vremena showa odraditi 'čisto', ne znam kako bih to izveo", kazao je o njegovom humoru tad.

Ovog utorka Buress se pojavio kod Howarda Sterna kako bi prokomentirao buru koja se digla oko ove njegove priče: "Čudno je, netko me snimio u Philadelphiji. Radim taj komad povremeno već šest mjeseci. Ima puno toga. Samo pročitam i istražim što se dogodilo. Bilo tko može doći do tih informacija", poručio je i dodao da ne žali što je to kazao: "Ja sam to rekao, sad ću iza toga stajati. Zanimljiva je ovo situacija".

Nakon toga na Twitteru je napisao: "Čovječe, ovo je brzo eskaliralo. Ovo je stvarno jako brzo izmaknulo kontroli".

Buressove optužbe nisu izmišljene: među posljednjim tekstovima na ovu temu nalaze se članci sa Slatea i Gawkera, objavljeni početkom ove godine i nazvani "Zašto nitko ne mari za optužbe za seksualno zlostavljanje podnesene protiv Billa Cosbyja?" i "Tko se želi prisjetiti optužbi protiv Bila Cosbyja?". U njima autori podsjećaju na zločine nad djevojkama za koje je Cosby optuživan između '70-ih godina prošlog stoljeća i 2004., a možete ih pročitati na priloženim linkovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.