Kevin Costner prevario kolegu u zajedničkom poslu: Baldwin traži 21 milijun dolara odštete

KEVIN COSTNER našao se na sudu s kolegom Stephenom Baldwinom zbog posla oko čišćenja mrlja od nafte. Suđenje je započelo u utorak, a glumci se bore za milijune dolara u priči u koju je uključen i britanski naftni div BP. Baldwin tvrdi da je njega i njegovog prijatelja Spyridona C. Contogourisa Kevin prevario. Tvrde da ih je prevario jer im nije rekao što njegova tvrtka Ocean Therapy Solutions namjerava raditi.

Costnerova tvrtka proizvodi uređaje za uklanjanje ulja i čišćenje naftnih mrlja, a nakon teške ekološke nesreće u Meksičkom zaljevu, upravo su Costnerovi uređaji došli u pomoć. Baldwin i njegov prijatelj povukli su dionice iz spomenute Costnerove tvrtke čim je on sklopio ugovor s British Petroleumom, piše Business Week. Baldwin kaže da ga je Kevin loše informirao. Costner tvrdi da dogovor o tome da će uređaji biti prodani BP-u nije bio čvrst kada je Baldwin odlučio prodati svoje dionice.

U kompaniji je Stephen imao deset posto udjela. Kevin i njegov brat razvijaju uređaje koji razdvajaju naftu od vode, a tehnologija je osmišljena tijekom snimanja futurističkog filma "Vodeni svijet". Suradnja između Baldwina i Costnera bila je dobra, ulagali su novac i vjerovali u to što rade. U jednom trenutku Baldwin je shvatio da ne dobiva nikakve informacije te je odlučio prodati svoje dionice za pola milijuna dolara, a potom shvatio da je Costner potpisao ugovor s BP-om. Costnerova tvrtka na taj ne način zaradila 52 milijuna dolara, a Baldwin traži 21 milijun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.