Kako uspjeti u poslovanju: Savjeti Homera Simpsona

KAD POMISLITE na popularnog animiranog junaka Homera Simpsona, vjerojatno vam prve na umu nisu riječi "financijski ekspert". No, Homerova "mudrost" ipak je u obliku njegovih slavnih citata pretočena u knjigu koja je okupila kolekciju poslovnih savjeta.

Tako se Homer pridružio obitelji koju čine: Don Draper iz serija "Mad Men", zatim Gordon Gekko iz "Wall Streeta" i mnogi drugi, piše Daily Mail.

Homerovi biseri uključuju savjete poput: "Ako ne voliš svoj posao, nemoj štrajkati. Samo se potrudi da svaki dan svoj posao radiš s pola snage". Tu su i slavni citati "Laži za mene", "Dobra ideja, šefe" i "To je bilo tako kad sam došao ovdje."

Od ostalih fiktivnih likova, tu je i mafijaš Virgil "The Turk" Sollozzo iz filma "The Godfather" sa svojim citatom: "Ne volim nasilje, Tom. Ja sam poslovan čovjek, a krv je veliki trošak". John Gotti, kum mafijaške obitelji Gambino, najpoznatiji je po svojoj izjavi: "Ako misliš da je tvoj šef glup, sjeti se da uopće ni ne bi imao posao da je kojim slučajem pametniji".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.