Jesenska shema HRT-a: Novi horizonti, nove epizode i politička nekorektnost



HRT u jesen ulazi s bojnim pokličem "novi horizonti" što vjerojatno znači da će promijeniti par najavnih špica, malo redizajnirati logo u gornjem desnom kutu i ubaciti nekoliko novih voditelja.

No njihovo je "tajno oružje" HRT 3 koji se odlikuje novim vizualnim identitetom, drukčijim programom, novom središnjom emisijom između 21 i 22h, novim voditeljima, novim emisijama, ne repriziranjem te "umjetnički najvrjednijim filmovima i serijama u prime timeu. Oni kažu "novi horizonti", a mi "živi bili pa vidjeli" jer samo jedan Škoro u "prajmtajmu" dovoljan je da sve padne u vodu.



HRT3 na papiru djeluje kao kanal na kojem je završilo sve ono što su izbacili s prva dva HRT-a da bi ih mogli poseljačiti, a u isto vrijeme imati nešto na što se mogu pozvati kad ih netko prozove zbog gore spomenutog Škore. Međutim, u stvarnosti to vjerojatno neće biti tako jer HRT-ovci su na prva dva kanala zadržali dovoljno emisija koje će praviti ravnotežu komercijalnijem sadržaju, a HRT3 je tu kao podsjetnik na to da uistinu kvalitetan sadržaj postaje rijetkost koju valja povući na poseban kanal da ne bi bio "požderan". Fassbinderov "Berlin Alexanderplatz", "Dekalog" K. Kieszlowskog i ostali sadržaj "najviše umjetničke vrijednosti" bit će upravo ono što je tražilo tih stotinjak gledatelja, ali mnoge će razveseliti to što će opet imati priliku pogledati odličnu "Žicu".



Što se prva dva HRT-a tiče, tu je priča o osvježenjima svedena na minimum. Od noviteta tu je nova informativna emisija "Tema dana" koja je počela jučer, a Elizabeta Gojan u svom će late night talk showu neprivlačnog naziva "Damin gambit" ugostiti žene iz regije i svijeta koje će dokazivati da su "žene s misijom". Mislav Togonal također će dobiti talk show "Nulta točka", a njegovi će gosti pružati "dublje uvide i odgovore na teme". Dakle, koncentrirani party na HRT-u.



Odličan je potez to da se dokumentarci vraćaju u, kako HRT-ovci kažu, "elitne termine", a kao dokumentarne adute ističu "U potrazi za Markom Polom", "Libar Miljenka Smoje", "Godine za pamćenje" i "Kič".

"Stipe u gostima" ulazi u petu sezonu, a dolazi nova serija za mlade "Nedjeljom ujutro, subotom navečer" koja je, tvrde, "kontroverzna" i obiluje "politički nekorektnim humorom" što objedinjuje dva najnesigurnija terena na kojem se Hrvati mogu naći - politička nekorektnost i humor.



Vraća se i Krešimir Mišak koji će u "Moći Sunca" prikazivati odnos Sunca i ljudi kroz povijest sve do današnjih dana dok će "Mate svjetski" pratiti avanture svjetskog putnika Matu Šimunovića i njegovog psa Globusa.

Vraćaju se "Momci s Madisona" (4. sezona), "Dr. House" (8. sezona), "Sinovi anarhije" (2. sezona), odlični "Sherlock" (2. sezona), najnovije epizode "Simpsona" i "Dva i pol muškarca", a 30. rujna počinje i briljantna "Boardwalk Empire" koja svakako spada u kategoriju najboljih serija svih vremena. Od noviteta, tu je i hvaljena "Upstairs Downstairs".



Daniela Trbović ponovno će biti s nama u "8. katu", a vraća se i "Ples sa zvijezdama", Škorin "Pjevaj moju pjesmu" i "Do posljednjeg zbora". Od noviteta, tu je "Volim Hrvatsku" u kojoj će se poznati Hrvati natjecati u tome tko zna više o Hrvatskoj. Rene Bitorajac i Goran Navojec vodit će timove, a Mirko Fodor cijeli show.

>>Jesenska shema RTL-a: Nova sapunica, stare serije i solidan filmski program

>>Jesenska shema Nove TV: Solidne serije, "osvježeni" Red Carpet i slabašan filmski program

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.