Janice Dickinson tuži Billa Cosbyja

Screenshot: YouTube

MODEL i televizijska ličnost Janice Dickinson tužila je Billa Cosbyja za klevetu ove srijede, navodeći da ju je komičar nazvao lažljivicom nakon što je javno tvrdila da ju je seksualno napao prije 35 godina.

Dickinson je jedna od najpoznatijih od više od 40 žena koje su optužile Cosbyja za seksualno zlostavljanje i barem druga koja je podnijela tužbu za klevetu. Traži suđenje pred porotom i naknadu štete (iznos nije naveden).

>> Supermodel Janice Dickinson: Bill Cosby me drogirao i silovao

>> Slomila se pred kamerama i zaplakala: Jebi se Bille, silovao si me

U tužbi koju je podnijela odvjetnica Lisa Bloom pred sudom u Los Angelesu Dickinson tvrdi da je joj 77-godišnji Cosby namjerno nanio dodatnu "emotivnu bol" i uništio njezinu profesionalnu reputaciju. Cosby je "odabrao oklevetati i javno napasti gđu. Dickinson", stoji u tužbi.

Cosby nikad nije službeno proglašen krivim za neku od optužbi. 2005. godine nagodio se u jednoj tužbi za seksualno neprimjereno ponašanje, piše Reuters.

U svojoj tužbi 60-godišnja Dickinson se prisjetila incidenta iz 1982. godine kad ju je Cosby pozvao na večeru na jezero Tahoe. Vjeruje da ju je tamo drogirao i silovao, ali nije ništa tada rekla policiji u strahu od odmazde, piše u dokumentima. Priču je iznijela u javnost krajem 2014. godine kad su se javile i druge žene sa sličnim pričama.

Komentirajući to Cosby je dao službeni izjavu opovrgavajući njezine tvrdnje, u kojoj je između ostalog stajalo: "Gđa. Dickinson je u potpunosti izmislila priču o navodnom silovanju".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.