Index nagrađuje: Osvojite CD grupe Cults

CULTS je mladi njujorški indie pop dvojac koji će nastupiti na prvom Glory Dayz Festivalu 29. rujna u zagrebačkoj Tvornici Kulture, a Menart i Index.hr nagrađuju vas s 5 CD-a. Njihovim pjesmama o ljubavi i samoći provlači se retro utjecaj koji podsjeća na glazbu šezdesetih godina, upotpunjen nježnim Madelineinim vokalom. Prošle je godine ovaj karizmatični dvojac izdao   prvi album "Cults" (Columbia/Menart) , a bili su i na turneji s Foster The People. Album donosi 10 pjesama, a pri njegovom izlasku, Brian, jedan od dvoje članova benda, pojasnio je porijeklo imena "Cults":

"Na neki način taj je strah ono što ljude potakne da se pridruže nekom kultu – žele izbjeći natjecanje i uspjeh i biti dio nečeg većeg, nekog zajedništva. Mi također želimo živjeti naše živote s našim osobnim rasporedima  i očekivanjima pa je na neki način i ovaj band postao naš osobni kult".

Susret dvoje glazbenika, Madeline Follin i Brian Oblivion bio je sudbina - Madleine bila u San Diegu, Brianovom rodnom gradu i završili na koncertu sa zajedničkim prijateljem. Uz to Madeline je ostavila svoje stvari u San Franciscu, Briana je zamolila da se odvezu i skupe stvari i tijekom tog puta su se povezali i preko pjesama na njihovim iPodovima. Ispostavilo se i da oboje sele u New York kako bi studirali film. Prve su pjesme najprije podijelili sa svojim prijateljima koji su  ih unatoč njihovoj molbi da ne šire pjesme dalje, pjesme ipak proširili što je bio itekako dobar potez.

Nakon što su 2010. svoje tri pjesme koje su napravili kao eksperiment postavili na jednu glazbenu stranicu, pjesmu "Go Outside" prepoznao je Pitchfork i proglašena je najboljom novom pjesmom što im je otvorilo put za daljnju karijeru. Ulaznice za Glory Dayz Festival su u prodaji u sustavu Eventima i na www.eventim.hr. Više informacija potražite na: http://www.glorydayzfestival.com.

Pet najbržih sretnika koji se jave na naš mail nagradit ćemo CD-om. Sve što trebate jest poslati svoje podatke na e-mail s naslovom "Cults" na index.nagrada@gmail.com . Sretno!


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.