I Paul McCartney potpisao pismo protiv neovisnosti Škotske

Foto: Hina/FaH/EPA

BIVŠI Beatle Paul McCartney u subotu je odlučio iskazati protivljenje neovisnosti Škotske potpisivanjem otvorenog pisma kojim se stanovništvo poziva da se na referendumu 18. rujna izjasni za to da taj dio Ujedinjenog Kraljevstva ostane unutar njega.

Organizatori kampanje "Let's Stay Together" (Ostanimo zajedno) objavili su da je slavni pjevač pismo potpisao u subotu u Liverpoolu. Ono je prvi put objavljeno 7. kolovoza u britanskom tisku, a dosad ga je potpisalo više od 200 slavnih osoba, među kojima su Mick Jagger, Stephen Hawking te holivudske zvijezde poput Helene Bonham-Carter, Patricka Stewarta, Michaela Douglasa i pjevača Bryana Ferryja, Stinga i Cliffa Richarda, a tu je i 18 osvajača zlatne olimpijske medalje.

Dosad je, kažu inicijatori projekta pismo potpisalo ukupno 50.000 ljudi.

Ankete pokazuju da je većina Škota za ostanak u 307 godina dugoj uniji s Engleskom, ali i da ima još mnogo onih koji nisu odlučili kako će glasati, što daje element neizvjesnosti u konačan ishod.

"Odluka kako hoćete li napustiti našu zemlju je, naravno, apsolutno samo vaša", pišu slavne osobe u pismu adresiranom na "drage škotske birače". "Bez obzira na to, odluka će imati velike posljedice na sve nas u ostatku Ujedinjenog Kraljevstva. Želimo da znate koliko vrednujemo našu povezanost i izražavamo nadu da ćete glasati tako da te veze osnažimo", dodaje se u pismu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.