Google pooštrava mjere sigurnosti u borbi protiv online piratstva

Foto: Shutterstock

GOOGLE je godinama kritiziran od strane onih koji smatraju da nije uloženo dovoljno napora u borbi protiv online piratstva. 

Kompanija je tako sada najavila nadogradnju sustava "Pirate Update", koji je uveden prije nekoliko godina i kojim se sankcioniraju internetske stranice koje krše autorska prava. Novi, "ojačani" sustav trebao znatno doprinijeti u borbi protiv zlouporabe autorskih prava na internetu, prenosi Softpedia.

"Pirate Update" funkcionira tako da filtrira internetske stranice indeksirane od strane Googlea te im, ako se utvrdi kršenje autorskih prava, snižava kategoriju i pozicioniranje. 

No, s obzirom na to da je Google, kao pretraživač, prvenstveno namijenjen tome da korisnik pronađe sadržaj koji traži, kompanija je najavila testiranje novih načina pretrage s ciljem da korisnicima omogući pronalaženje legalnih izvora sadržaja.

Ovo se prvenstveno odnosi na sadržaje kao što su glazba i filmovi, a Googleov servis "Knowledge Graph", koji pomaže korisnicima da utvrde koji su izvori legalni, uskoro bi trebao biti dostupan u većem broju zemalja.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.