Glupost nema granice: Gledatelji pogledali lažni dokumentarac i povjerovali da sirene postoje

Screenshot: YouTube

DA LJUDI postaju sve gluplji dokazuje i dokumentarni film Animal Planeta koji je prikazan prošle nedjelje i istog je trena stvorio pravu pomutnju među gledateljima koji nisu u stanju razlikovati fikciju od stvarnosti.

Dvosatni dokumentarac "Mermaid: The Body Found" u najavama je opisan kao "znanstvena fantastika bazirana na stvarnim događajima i znanstvenim teorijama". Međutim, čim je prikazan, Twitter je u sekundi preplavljen komentarima ne posebno inteligentnih korisnika koji nisu pročitali opis i istog trena povjerovali da je ono što gledaju stvarno, a ne samo izvedba prilično loših glumaca.


Telefoni NOAA-e (National Oceanic and Atmospheric Administration) počeli su zvoniti, a gledatelji su zahtijevali istinu o postanju ovih morskih bića iz legendi. Naravno, ne postoje znanstveni dokazi o postojanju sirena, ali nekima to očito nije bilo dovoljno.

Mnogi su kritizirali Animal Planet, kanal koji inače emitira drugi tip sadržaja i gotovo nikada ne odlazi na teren mitova i fantazija. Charlie Foley, izvršni producent dokumentarca, poručio je gledateljima da filmu pristupaju s rezervom te da na umu imaju da je prvenstveno riječ o zabavi.

Lažni dokumentarac (ili mockumentary) koristio je određene znanstvene teorije koje su očito prošle "iznad glava" prosječnog gledatelja kojeg je prethodno trebalo upozoriti da sve što vidi na TV-u nije stvarno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.