Gay brakovi - dobar biznis!

Foto: Shutterstock

 

VRHOVNI Sud Sjedinjenih Američkih Država će danas završiti sa saslušanjima o ustavnosti istospolnih brakova.

 

Iz ekonomske perspektive, mnogi prihvaćaju ideju o gay brakovima. Ako će se isti legalizirati, industrija vjenčanja i razvoda će zaraditi oko 9,5 milijardi dolara, tvrdi Yahoo Finance. I gradovi će zaraditi: tako je New York zaradio više od 250 milijuna dolara više nakon što su odobreni istospolni brakovi.

 

No, ekonomija kao takva će profitirati, tvrdi John Taft, član uprave investicijske kompanije RBC Wealth Management: "Tvrtke koje se trude napraviti okolinu gdje su zaposlenici slobodni u svom ponašanju i izražavanju će utjecati pozitivno na njihov učinak". 

 

Ovaj trend je već prepoznao Microsoft koji je prvi svojim zaposlenicima koji žive u istospolnim zajednicama dao iste povlastice kao i onima u braku, dok su Apple i Google donirali stotine tisuća dolara kao potporu gay brakovima. Tvrtke kao što su Nike, Starbucks, eBay, Facebook, Panasonic, Levi's, Intel su također javno izrazile svoju podršku.

 

"Američke korporacije su još davno shvatile da je poticanje ravnopravnosti i osnovnih ljudskih prava način na koji treba poslovati", kaže Lloyd Blankfein, izvršni direktor Goldman Sachsa. 

 

"Na mnogo načina su korporacije ispred društva jer stvari za koje se sada mnogi bore su im omogućene na radnom mjestu još prije par godina.", završava. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.