Futurolog Ray Kurzweil želi živjeti vječno, a ovo je njegov plan

Foto: Guliver/Getty Images

RAY KURZWEIL, izumitelj, futurolog i direktor inženjeringa u Googleovom razvojnom timu, predstavio je sistem koji će mu, tvrdi on, omogućiti da "živi vječno". Preciznije, želi živjeti do trenutka kada će mu biotehnološka revolucija omogućiti vječni život,

Tajna leži u sustavu "mostova" koji s vremenom jačaju organizam i čine ga otpornijim, a oni upoznati s njegovim radom znaju da Kurzweil o ovoj temi priča već godinama.

"Svakog dana na sebi vršim pretrage i to pali", objasnio je 65-godišnjak za kanadski časopis Maclean's i dodao: "Vrijednosti u nalazima su idealne. Svakodnevno skeniram arterije da provjerim jesu li nastale naslage i imam li aterosklerozu. Što se rezultata tiče, djelujem kao daleko mlađa osoba".

Naime, otprije je poznato da Kurzweil svakog dana, između ostalog, uzima 150 dodataka prehrani i pije 10 šalica zelenog čaja, što smatra "prvim mostom", a plan je preživjeti do "drugog mosta", to jest, biotehnološke revolucije koja će nam omogućiti da reprogramiramo biologiju.


"Ideja trećeg mosta je nadići biologiju i ući u nanotehnološku revoluciju", tvrdi Kurzweil i dodaje da ćemo u tom periodu imati nanobote koji će nadograditi naš imunološki sustav.


Ljudsku biologiju opisuje kao "softverski proces" i tvrdi da većina nas svijetom hoda sa zastarjelim programima koji su se razvili u drugoj eri.

"Svi mi imamo inzulinske receptore koji nam govore da moramo čuvati svaku kaloriju. To je bila odlična ideja prije 10 tisuća godina, kada smo po cijele dane radili kako bismo uspjeli nakupiti nekoliko kalorija. Nisu postojali frižideri pa smo sve pohranjivali u masnim stanicama. Htio bih poručiti svojim genima: 'Više to ne morate raditi'", rekao je.

Za kraj je dodao i kako ovaj produženi život neće biti samo život tipičnog 95-godišnjaka koji živi stotinama godina.

"Cilj je ne samo produljiti život već ostati zdrav i vitalan. Dakle, ideja je ne samo produljiti život već ga i proširiti", zaključuje Kurzweil.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.