Estetika ružnoće: Modna agencija za one "nekonvencionalnog" izgleda

Foto: ugly.org

SVAKA modna agencija na svijetu obično ima stroge kriterije prema kojima bira svoje modele. Izuzetak ovom pravilu nije ni "Modna agencija ružnih", čiji su modeli, u najmanju ruku, nekonvencionalnog izgleda. Kako joj i ime nalaže, "Modna agencija ružnih" neobična je i prilično originalna tvrtka koja je uspjela plasirati svoje manekenke i manekene u sam vrh bez obzira što ne izgledaju kao i njihovi konkurenti u tom poslu. Djelatnici ove modne agencije imaju od 18 do 100 godina, a biraju se prema zanimljivom i neobičnom izgledu, prenosi Oddity Central.

Jedan od najpopularnijih manekena u agenciji jest i Dell koji je u taj posao je ušao potpuno slučajno - radio je kao dostavljač za poštansku tvrtku kad ga je spazio vlasnik agencije Marc French i zamolio da ga nekoliko puta fotografira.

"Dell nije jedna od onih osoba za koje bi se reklo da dobro izgledaju. Ima isturene zube, klempave uši – ukratko, mnogi bi rekli da je ružan. No ja obožavam njegovo lice i mislim da je ružan na sjajan način. Teško ga je ne zapaziti", kaže Marc French. No, Dell za sebe ne misli da je ružan, već sasvim prosječan "tip iz kvarta".

"Ja sebe ne vidim kao ružnu osobu. Vidim se kao visokog, tamnokosog i zgodnog tipa. Pa ja sam model, zar ne? Kad sam odrastao nikad nisam ni pomišljao da bih mogao biti model. No, zahvaljujući svom izgledu, ipak sam ovdje gdje jesam", tvrdi Dell.

Jedan pogled na službenu stranicu Modne agencije ružnih, dovoljan je da vas oduševi i uvjeri kako je konvencionalna ljepota ponekad doista podcijenjena. Među ovim "specijalnim" manekenkama i manekenima, koji su se čak našli i u dokumentarcu, je i umirovljeni bankar Princ Albert, koji je svoj prvi piercing dobio sa 75 godina, a danas ih ima 241.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.